#Fii Avocat in Scoala Ta - Bilanț la finalul Modulului 1: 26 avocați - 42 de unități școlare - 329 de clase - 7223 de elevi

Pentru echipa de voluntari din cadrul Proiectului „Fii avocat în școala ta !”, acestea nu sunt simple numere. Ele reprezintă bilanțul de la finalizarea Modulului 1, în care am încercat să-i familiarizăm pe elevi, atât pe cei mari cât și pe cei mici, cu NOȚIUNEA DE LEGE ȘI APLICAREA EI, SISTEMUL JUDICIAR ȘI ROLUL FIECĂRUI PROFESIONIST AL DREPTULUI. Echipa noastră s-a mărit, ajungând la 26 de avocați voluntari, acest lucru însemnând că un procent de 20 % dintre avocații definitivi ai baroului, activează în proiect. Un procent însemnat, care face inutil orice alt comentariu despre modul în care avocații au înțeles să se implice în derularea unor activități care au ca țintă copiii și tinerii. Am încercat (și am reușit) să răspundem solicitării tuturor unităților de învățământ din județ care s-au înscris în program, deși numărul lor și al claselor participante a fost unul foarte mare raportat la numărul voluntarilor, precum și la înscrierile din celelalte județe.

Chiar dacă experiența din sala de judecată ne-a fost de folos, emoțiile au fost prezente pentru fiecare dintre cei 26 de voluntari care au stat „la catedră”. Am întâlnit copii și tineri minunați, isteți, activi. Curiozitatea și interesul manifestat față de temele discutate, ne-a depășit cu mult așteptările, iar dialogul inițiat în cadrul orelor a trecut prin diverse tonuri: de la seriozitate maximă la glume, așa cum ne stă bine, tuturor, într-o sală de clasă. Faptul că sunetul clopoțelului nu i-a dezlipit pe mulți de lângă noi, ne-a creat noi emoții. Avem încredere că această atmosferă se va păstra în continuare. Feedback-ul elevilor și al corpului profesoral, ne onorează pentru că ne dă sentimentul lucrului bine făcut și demonstrează faptul că această activitate era necesară și așteptată în școli.

Satisfacțiile pe care ni le oferă nouă, voluntarilor, aceste experiențe inedite, nu pot fi descrise în cuvinte !

https://www.bistriteanul.ro/avocati-din-baroul-bis...

| | Hits: 316

Contact