Comunicat de presa : pozitia Baroului Bistrita Nasaud fata de comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii din data de 04.06.2020

C O M U N I C A T

Consiliul Baroului Bistrita Nasaud a luat act de comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii din data de 04.06.2020 pentru apărarea reputației profesionale și independenței doamnei judecător Georgiana-Livia Ştefan din cadrul Tribunalului Iași.
Baroul Bistrita Nasaud constata cu ingrijorare faptul ca, la unele instanțe, a devenit o practică menținerea apărătorilor din oficiu în paralel cu cei aleși, ceea ce contravine legii și încalcă dreptul la apărare. Ori tocmai o astfel de situatie a generat regretabilul incident fata de care au intervenit luarile de pozitii ale Baroului Iasi cat si ale Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. In acest context, Baroul Bistrita Nasaud se solidarizeaza cu demersurile ce vor fi intreprinse pentru apararea si respectarea drepturilor si intereselor legitime ale profesiei de avocat.
Baroul Bistrita Nasaud este adeptul ideii ca relatiile corecte, civilizate, bazate pe respect reciproc intre magistrati si avocati sunt esentiale pentru desfasurarea in conditii optime a actului de justitite si pentru realizarea unei aparari corecte si eficiente. Credem ca perceperea avocatului ca fiind un partener in actul de justitie trebuie sa fie o certitudine, nu doar o prevedere legala fara eficienta in practica.

Consiliul Baroului Bistrita Nasaud
Prin Decan, av. Dacia Rübl


https://timponline.ro/baroul-bistrita-nasaud-a-devenit-o-practica-mentinerea-avocatilor-din-oficiu-in-paralel-cu-cei-alesi/

| | Hits: 489

Contact