Chestionar pentru avocați : FII AVOCAT ÎN ȘCOALA TA! Proiectul UNBR privind implicarea avocaților în educația juridică în școli - gimnaziu și liceu

In atenția membrilor Baroului Bistrița Năsăud, redăm în cele ce urmează solicitările trimise de către conducerea UNBR:

Vă transmitem mai jos un scurt chestionar pe care vă adresăm rugămintea de a-l distribui către colegii avocați din barou, cu următoarele precizări:

Chestionarul poate fi completat online accesând aplicația informatică Tabloul National al Avocaților - Portal IFEP, disponibilă la adresa https://www.ifep.ro

După conectare în portal se va deschide automat chestionarul.

În situația în care nu doriți completarea chestionarului prin IFEP, vă rugăm să completați chestionarul de mai jos până la data și la adresa menționată în chestionar.

Chestionar pentru avocați

FII AVOCAT ÎN ȘCOALA TA!

Proiectul UNBR privind implicarea avocaților în educația juridică în școli - gimnaziu și liceu

Prin legea nr.273/2021[1], educația juridică va fi obligatorie la nivel preuniversitar (gimnaziu și liceu) începând cu anul școlar 2022-2023, iar prin legea nr 184/2021[2] exercitarea profesiei de avocat este compatibilă cu activitățile didactice cu conținut juridic în învățământul liceal și gimnazial.

La nivelul Uniunii Naționale a Barourilor din România s-a constituit un departament pentru promovarea educației juridice în școli, condus de dna. avocat Luminița Ioana. Departamentul va dezvolta programe de promovare a educației juridice de către avocați.

În scopul organizării activităților de predare, precum și în scopul constituirii unei baze de date cu avocații care doresc să se implice în proiectele privind educația juridică în școli, vă rugăm să răspundeți la următoarele întrebări:

1. Sunteți interesat să vă implicați in activități de educație juridică în școli, formale și informale?

2. Aveți disponibilitatea de a vă implica voluntar și neremunerat în astfel de activități?

3. Ați mai participat până în prezent la astfel de activități? Dacă da, vă rugăm să ne oferiți câteva informații legate de acțiunile respective.

4. De ce vă doriți să faceți parte din programul de educație juridică în școli?

Vă rugăm să completați chestionarul până la data de 28 ianuarie 2022 și să ne trimiteți răspunsurile la adresa de email: educatiejuridica@unbr.ro

Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de email educațiejuridica@unbr.ro sau la nr telefon:

0722687867 (Veronica Morecuț)

0741247123 (Av. Monica Cercelescu)

Documente atașate

| | Hits: 348

Contact